Засаждане на дървета

Засаждане на дървета в ускорен режим

Всяка година на Земята се унищожават около 26 милиарда дървета, а само 15 милиарда са засадени. В допълнение, техниката на ръчно засаждане не е оптимална от почти всяка гледна точка, с изключение на ефективността на растежа на разсад. Традиционната система за засаждане на дървета е неефективна и много скъпа. Технологията, разработена от нашата компания, ви позволява да засадите дървета 10 пъти по-бързо и 30% по-евтино от традиционните методи и ръчното засаждане. Комбинирахме съвременни технологии, софтуер и науки за околната среда, за да оптимизираме традиционните методи за засаждане на дървета и да ускорим залесяването.

Какво ще получите?

Технологията, разработена от компанията, ще ни позволи да засеем територии по-бързо, отколкото по традиционния начин. Методът елиминира допълнителните разходи, необходими за отглеждането на разсад в разсадника за 12-24 месеца и ви позволява да отглеждате култури дори на безплодни почви.

  • Автоматизирана технология за засяване.

  • Ускоряване на процеса на покълване на семената.

  • Спестявате време и пари.

  • Създаване на зелени насаждения в труднодостъпни райони и трудни пейзажи.

  • Намаляване на риска от грешка при използване на човешкия фактор.

Как протича процесът на засаждане на дървета?

01

В първата фаза, с помощта на система от дронове, компанията не само изпраща дрон със семена, за да ги разпръсне по земята, но използва подробна информация за района, за да изгради висококачествена 3D карта на района, където са възможни кацания планирано. След това дроновете правят „оценка на дейностите за кацане“ в района. Поради внимателната подготовка и картографиране е малко вероятно капсулата да срещне препятствие.

02

На втория етап започва сеитбата - с помощта на сгъстен въздух дроновете изхвърлят капсули от малък въздушен пистолет, предварително капсулиран с хранителен хидрогел, за да се осигури висока интензивност на усвояването на хранителните вещества. Под действието на натиск пневматичната система ускорява капсулите в началото и те достигат желаната дълбочина. Капсулата може също да съдържа калий, фосфор, азот и торове, които се прилагат на оптималната дълбочина и позволяват на семената да растат по-бързо.

03

След засаждането същите дронове наблюдават растежа на младите дървета чрез фото и видео наблюдение на полетата. Технически е възможно един пилот да контролира едновременно шест дрона, осигурявайки 100 000 кацания за един ден. Променяме материала и мястото на засаждане, така че да гарантираме максимално оцеляване на растенията. Когато се разпръснат от въздуха, семената могат да бъдат намерени на скали или в блатата, където няма да покълнат. Но дроновете контролират този процес.

Предимства на услугата

Нашето решение подобрява ефективността на два метода: засаждане на ръка и доставка на сухи семена по въздух. Първо, засаждането на покълнали семена, използвайки високоточни методи на отглеждане, увеличава вероятността дървото да се вкорени. Второ, мащабируема, автоматизирана технология значително намалява разходите и изискванията за труд. А картите, изготвени с помощта на дронове, ще осигурят безценна помощ при съставянето на схемата на насажденията, ландшафтно планиране и ще помогнат за по-добро изчисляване на времето.

Поръчайте услуга

TOP