Въвеждане на продукти за растителна защита

Скорост и качество на отглеждане на насаждения

Прилагането на продукти за растителна защита (ПРЗ) от дронове е по-точно от традиционните методи на приложение, позволява полево третиране на етапи на развитие, когато достъпът до пръскачки на земята не е възможен и позволява точково лечение на огнища на болестта. Приложение на продукти за растителна защита (ПРЗ) е третирането на растенията или почвата с работещ разтвор на пестициди във вода с помощта на дронове. Дронът сканира терена, напръсквайки необходимото количество течност, регулира височината и обема на разтвора, като осигурява равномерно покритие на цялата зона.

Как се прилага процеса на ПРЗ?

След като получите от клиента координатите на полето (полетата), се договарят индивидуален план за обработка, като се взема предвид площта, местоположението на обекта (обектите) и времето. След това екипът на ПРЗ отива до локацията и обработва полето от дрона. Един полетен екип може да обработва до 20 хектара на ден или до 28 точки на ПРЗ. Всички материали за отчитане са на разположение на клиента на твърди носители веднага след заминаването. Данните се изтеглят в облачни услуги или в системата за управление на земеделското предприятие в рамките на 24 часа. В допълнение към редовното планирано третиране на ПРЗ, се препоръчва провеждането на лечение с дронове, когато има непланирана необходимост от обработка на място, както и когато не е възможен достъп до пръскачки на земята.

Какво ще получите?

Ефективност

Дронните дюзи работят на принципа на мрежест барабан: малки капки, хомогенен облак, гарантират икономия на вода и точно попадение на разтвора в устните на растенията.

Бързина

Планирана и непланирана обработка на ПРЗ при необходимост.

Точково лечение

Точково третиране на ПЧП на необходимите места, което ще обхване проблемните площи на културите без използване на технология.

Спестяване

PPP спестявания поради по-точно въвеждане.

Предимства на услугата

01

Избягвате увреждане на растенията

02

Намаляване на разходите за ПРЗ на хектар

03

Повишаване на производителността на полевата обработка

04

Високо качество на технологичните операции

05

Намаляване на нуждата от тежко оборудване и човешки труд

06

Увеличаване на добивите в полетата

07

По-малко вреди за растението

Предпочитание

Тази технология е привлекателна за малки и средни земеделски производители, които се занимават с нишови култури с високи маржове. Дроновете могат ефективно да се справят с овощни градини, боб, хмел, аспержи, боровинки. В същото време, без да използвате обемна пръскачка или остарял малък самолет. Дежурният цикъл включва 15 минути полет и 1 минута пълнене на резервоара. Приблизителното време на непрекъсната работа от едно зареждане на батерията е 1 час. Височината на полета от 30 до 50 см от посевите осигурява по-плътно покритие и отсъствие на зони за пропуск на обработката. Друга особеност на дрона е, че той може да обработва области, недостъпни за други самолети - разположени близо до гората, силови полюси и други подобни препятствия.

Поръчайте услуга

TOP