Почистване на района от скакалци

Безпилотни решения за опазване на растителността

Скакалците са едни от най-разрушителните мигриращи вредители в света. Той се движи бързо и се храни с големи количества зелена растителност, включително разнообразни култури, пасища и фураж. Типичният рой може да се състои от 150 милиона скакалци на квадратен километър и да се движи със скорост 150 км за един ден. Един малък рояк от един квадратен километър може да изяде същото количество храна за един ден като 35 000 души. Съществуващите решения за ликвидиране на скакалците имат определени ограничения. За наземното оборудване това е ниска производителност и високи разходи. А за самолетите - висока цена, ниска безопасност на полетите, ограничения на пистите. За успешното премахване на един рояк скакалци се нуждаят от 250 самолета или 1800 единици селскостопанска техника. Цифрите говорят сами за себе си.

Как протича процесът на изчистване на района от скакалци?

  • Регионално пръскане. Поради ниските разходи за приложение, дроновете са подходящи за масово използване в селското стопанство, дори в Африка, Индия и Близкия изток. От своя страна, масовият преход към неограничена употреба за растителна защита позволява в дългосрочен план да ликвидира огнищата на скакалци.

  • Разпръскване с бариера. За бариерно пръскане се използват дронове, като се взема предвид делът на разходите за наземно оборудване или самолети. Те осигуряват съвсем ново ниво на защита в застрашените райони. Високата мобилност, независимостта от пистите ви позволява значително да направите пръскане до стадата, приближаващи се и да спасите повече култури, повишавайки безопасността на храните.

  • Пръскане от въздух във въздух. Дроновете са идеални за пръскане във въздуха. Поради високата скорост и производителността, един дрон може: да обработва площ от 4 хектара (което е ивица с размери 1500 х 24 х 12 м) за 3-4 минути, включително излитане, кацане и зареждане с гориво; напръскайте 470 000 м3 инсектицид; елиминират рояк скакалци в размер на 3 750 000 индивида и общо тегло 7 500 кг.

Какво ще получите?

Поради ниската цена и високата производителност дроновете използват различни методи за убиване на скакалци

Ниски разходи за кандидатстване

Висока мобилност, което повишава безопасността на храните

Повишаване на ефективността на инсектицидите

Скорост и производителност на обработката на земята

Поръчайте услуга

TOP